25 Temmuz 2012 Çarşamba

KVK GARANTİ KAPSAMINDAKİ CİHAZA ÜCRET TALEP EDİYOR

kvk18.Nisan.2011 tarihinde Turkcell İletişim Merkezi(TİM) Torbalı İzmir şubesi olan Farmet iletişimden satın almış olduğum Blackberry 9800 (Torch) cihazıyla ilgili geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir arıza nedeniyle (tuşların çalışmaması ya da dengesiz çalışması) cihazı Çankaya İzmir’de bulunan KVK yetkili servisine teslim ettim ( teslim tarihi yaklaşık olarak 19-20 Temmuz 2012).
KVK cihaz ile ilgili cihazın daha önce işlem gördüğünü tuşların yapıştırıldığını belirterek garanti kapsamı dışında olduğunu ve 299 TL’lik bir maliyet ile tamir edilebileceğini belirtti.
Cihazı satın aldığımız günden beri hiçbir işlem görmediğini bildiğimiz için, aldığımız TİM noktasına başvurduğumda ilgili bayi cihazın sıfır cihaz olduğunu ve böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Ancak KVK’nın dönem dönem yüksek maliyetli arızaları kullanıcı hatası olarak müşterilere fatura etmeye çalıştığını söyledi. Şu anda KVK konu hakkında yalnızca cihazı teslim alın gidin şikayet edin demekte. KVK'nın bu tutumu karşısında gerek hakem heyeti gerekse ilgili mahkemelere başvurarak sonuçlandırmazsak sanırım firmalar bunun rahatlığını hep yaşayacak. Cihaza bilirkişi raporu alarak gerçekten işlem görüp görmediğini gördü ise bizdeykenmi yoksa o KVK bankosuna teslim ettikten sonra kendileri tarafından mı yapıldığını tespit ettireceğim. Aferin KVK

 

Volkan P.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder