5 Nisan 2012 Perşembe

taşıt kredisi

02.04.2012 tarihinde Akbank Kırşehir şubesinden taşıt kredisi için başvurdum. Pazartesi sabahı olması ve Nisan ayının yeni başlaması nedeni ile Nisan ayı kampanyalarının yeni başladığı 48 ay vade için %1.08 faiz oranı ve 350 TL masraf ile taşıt kredisi kullanabileceğim beyan edildi. İş yerime gelerek iş arkadaşıma faiz oranı ve masrafı söyleyerek bankanıza yönlendirdim. Öğleden sonra tarafıma alacağım araç olan Honda firması ile özel anlaşmaları olduğu, kampanya kapsamında %1.09 faiz oranı ve 500 TL komisyon ile kredi kullanabileceğim tarafıma iletildi. Arkadaşımın Volkswagen aracın kampanya kapsamında olmadığı, %1.11 faiz oranı bulunduğu, ancak özel fiyatlama ile komisyonsuz %1.07 faiz oranı talep edildiği, ancak tarafıma söylenen faiz oranı ile yani 350 TL komisyon %1.08 faiz oranı taşıt kredisi kullanabileceği belirtildi.
Bütün ısrarlarıma rağmen, bankanızın kampanya anlayışına göre özel anlaşması olmayan firmanın faiz oranından daha yüksek bir faiz oranı ile tarafıma kredi kullanabileceğim beyan edildi.
Benim ve herkesin anlayacağı üzere, kampanya veya özel anlaşma denilince, normal fiyattan daha düşük bir fiyatla veya satılan ürün ile yanında hediye verilmek sureti ile yapılan satış akla gelmekte iken, bankanızın kampanya anlaşıyışı, özel anlaşma imzaladığınız firmaların müşterilerine normal faizinizden daha yüksek bir faiz oranı ve komisyon ile kredi kulladırımı olduğunu anladım.

 

Özgür Altay

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder