14 Nisan 2012 Cumartesi

Nisa hastanesine acil durumlarda gitmeyin

Sayın Yetkililer
07.04.2012 tarihinde 34 haftalık hamile olan eşimin 3 gündür devam eden 39-39,5 derece civarında devam eden ateş nedeniyle Yenibosna/İstanbul daki Nisa hastanesine gittik.Aynı zamanda eşimin hamileliği süresince gittiği hastane olduğundan dolayı,bebeğin de yüksek ateşten etkilenip etkilenmediğini  kontrol  ettirme amaçlı,Nisa hastanesine gitmek zorunda kaldık.
Acil bölümüne gittik,dahiliye doktoruna muayene olduk,doktor eşime ateş düşürmek için serum takılıp,ateş düşürücü ilaç verilmesini istedi.Daha sonra bebek ile ilg,ili kadın doğum uzmanına gittik,bebeğin durumu için NST istediler,NST sonucu bebeğin kalp atışlarının hızlı olduğunu söylediler ,serum sonrasında tekrar bağlanmamızı istediler.Serum bağlandı,NST çekildi vs. sonrasında benden doktor muayene ücreti+NST+serum ücreti=73,5 TL ücret talep ettiler.
Yeni yapılan düzenlemeye göre;acilden giriş yapan hastanın aciliyet durumuna doktor karar verip,acil değilse ücret talep edilmesine karar verilmiş.Size 2 adet sorum olacak.
1-34 haftalık hamile bir kadın,3 gün boyunca 39 C ateş ile yaşadıktan sonra,haftasonu gece saat 1 de kendi hastanesine gitmek zorunda kalır,39,5 C ateşte ,serum takılıp ilaç verilir,karnındaki bebeğin durumu ile ilgili NST den ,kalp atışlarının hızlı olduğu söylenir,sonrada tüm bunların acil hasta olmadığına kanaat getirilirse siz buna ne dersiniz.Ya tüm çabalarımıza rağmen ateşi düşüremeyip evimizde kaderimizi bekleyecektik,çocuk düşermi,anne karnında bir sıkıntı yaşar,özürlümü doğar,ceremesini biz çekelim diyorsunuz,yada bu işte bir yanlışlık var??
2-Her ne kadar hastanede olsa,ticari bir işletme hangi akla mantığa uygun olarak,bu tür vakaları acil kabul etsinde ,gelirinden olsun.

Sizden bu konuda makul bir açıklama bekliyorum,elimde,ödemeye dair makbuz ve “39,5 C ateşli ,34 haftalık hamile kadına müdahale etmenin acil bir vaka olmadığına “ dair Nisa hastanesi dahiliye doktorundan alınmış bir açıklama var,isterseniz bunlarıda mail edebilirim.

 

Davut Kara

1 yorum:

  1. Nisa hastahanesinde renkli ultroson cektırdık doktor R..... hanım Down sentromu oldugunu söyledı pahalı bi tahlılın yurt dışında kesin belli ettiğini ve yapılmasını gerktıgını ve öyle bi çoçuk dogurmak istermısın varsa gebelıgı son verılmesı gerektıgını söyleyıp eşimi ve beni pskolojik olarak etkıledıler ben baska hastanelerı arastıracamı söylediğmde biz randevu aldık göndermemız gerek dıye sert bi şekılde konustular.tahlılı gönderdık ben baska hastanede cektırdım guvenmedım renklı ultrosonda ve ölçumlerde bişey cıkmadı o hastahanede .tahlıl sonucları da geldi 1950 tl masrafım oldu sonuclarda ALLAHA cok şükür bir şey cıkmadı bi kaç hastaya da aynı türden konuşmuşlar ŞİKAYETCİYİMsaygılarımla

    YanıtlaSil