30 Kasım 2011 Çarşamba

Ürün iadesi veya değişikliği

27-11-2011 tarihinde Vatan Bilgisayardan  almış oldumğum htc desıre z marka cep telefonunu görüntü kalitesinin çok düşük olması nedeniyle ürünün iadesi vaya değişimi için 29-11-2011 tarihinde Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerini aradım.Ürünün iadesinin veya değişiminin olmadığını söyledi.Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim çok tşekkür ederim.

 

Nurbaki Kandemir

2 yorum:

  1. Vatan Bilgisayarın Hizmet Politikası gereğince iade mümkündür;


    Mesafeli satışlarda 4822 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanunda belirtilen hükme istinaden, Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içerisinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren Vatan Bilgisayar olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.

    Almış olduğunuz ürünü iade etmek veya değiştirmek istemeniz halinde, ürünün size ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içinde tarafımıza ürünü iade etmek istediğinize dair bildirimde bulunmanız gereklidir. Bu bildirimi 444 56 56 numaralı çağrı merkezimize yapabilirsiniz.

    Önemli: İade veya değişimini istediğiniz üründe veya ambalajında herhangi bir bozulma, kırılma, hasar, yırtılma ve benzeri bir durum tespit edilmesi halinde üründe iade veya değişim işleminin yapılması mümkün değildir.

    YanıtlaSil
  2. bir ürünü iade etmeniz paranızı geri alacağınız anlamına da gelmez. Firmalar ürünü iade kabul edebilir ve ama paranızı nasıl alacağınız ayrı bir konudur düşünün evinizi veya arabanızı para almadan başka birine veririmiydiniz? veya borç para veririmisiniz?gerçi yapılan alışveriişler genelde ufak miktarlarda fındık çekirdeğini dodlurmayan alışverişler ama siz yine de böyle düşünün bakalım sonucu ne göreceksiniz.Siz malı adamlara gönderirsiniz adamlar başlarına satar sizin paranızı kullanır yasal süre 20 gün der ama bazı firmalar 20. günde parayı geri aide eder. yani en kötü şarrtlarda 20 gün beklemek zorundasınız.Peki parayı 20 günde alamaz iseniz ne yapcaksınız 450 tl yatırıp tüketici hakem heyetine gidip icra karraı çıakrtmanız gerekecek tabi bu arada firmadan yapılacak itirazlar vs. olacak ve zaman daha da uzayacak icra kararı çıkarttınız firma yine buna itiraz edecektir ödemeye niyeti varsa bile en sonuna kadar süreyi uzaatacaktır .Ayrıca icra karraı çıkarabilmek için tüketici mahkemesinden aldığınız kararı icra mahkemesine götürmeniz ve burada tekrar para yatırıp dava açmanız gerekecek.Daha uzar da uzar.İtirazlar yapılır.Bütün işlemelr tammalansa bile icra dairesinin yogunluguna göre işlemler yapılır.Yazılar gelir gider.İcraya gitmek için ayrıca masraflar cebinizden çıkar.Bu arada avukat tutmanız gerekecektir ki en kötü avukat sizden en kötü dava için 1000 tl ister bu yapılan masrafları akrşı taraftan alma hakkınız var ama işiniz çok zor ayrıca firma için artık potansiyel bir müşteri değilsiniz ve sorunlu bir müşetririsiniz.firma size bir daha mal satmayı zaten düşünmez ve sonuna kadar falası ile uğraşır bu arada paralarınız gidecek sıkıntı ve düşman sahibi olacaksınız siz siz olun iade olayına sıcak bakmayın

    YanıtlaSil